момчетата

момчетата

 

Както най-често се случва, децата учат английски като посещават някакъв курс или в средата, в която учат – училището или детската градина. Така беше и със сина ми, докато ходеше на детска градина. Нещата се промениха, когато навърши 6 години и започна да посещава предучилищна група в едно училище. Там вече нямаше уроци, часове или каквото и да било на английски. Търсехме начин да запазим знанията натрупани до момнета и да ги развием и надградим. Имаше няколко варианта, но за нас най-подходящ и желан беше възможността да учи език онлайн с Илдико, заедно с едно негово приятелче.

 

Познавах Илдико и знаех, че мога да разчитам на подкрепата и професионализма ѝ. В курса по образователен коучинг, който тя водеше и който съм завършила, ми беше показал възможностите ѝ. Въпреки притеснението ѝ, че децата са в предучилищна възраст и не пишат все още, тя намери начин да ги обучава и на тях да им е интересно и забавно.

 

За всеки урок подбира тема и материали, които да са им интересни и разнообразни. Чрез различни активности и упражнения успява да ги увлече в процеса, да им е забавно и да запомнят материала, който им поднася.

 

Децата рисуват, лепят, изрязват и оцветяват, докато повтарят думи и изрази. Сътворяват света около тях на английски и неусетно, дори и за тях, започват да употребяват думите и да пеят песничките.

 

В един момент сина ми започна да ме кара да му пускам песните, които слушат в часа по английски, защото му харесва да си ги пее и защото му е забавно.

 

Заедно с езика, децата научават и неща от ежедневието, разбират интересни факти за света, който ги заобикаля, забавляват се и израстват.

 

Радвам се, че синът ми има възможността да учи именно с Илдико и вярвам, че това е ценен опит за децата, за мен, а надявам се и за Илдико също.

 

If you want to ‘ lean’  English with me, get in touch by clicking on the pictures below.

Comments are closed.