Представям ви обновената версия на този сайт. Оригинала, който направих през 2005г., беше изтрит по незнайни причини след 15 годишна история. Откакто творбата ми изчезна през 2020г., събирах сили, за да го създам наново. Преди няколко седмици, нещо ме мотивира да го направя още по-интересен и интерактивен от предишния.

 

Този уебсайт, заедно с форумите и Facebook групата, са за всички нас. Ще се радвам да се учим едни от други. Чувствайте се поканени да дадете своя принос. Пишете относно вашите истории за ученето, предизвикателствата, успехите и провалите, както и съвети относно изучаването на езици. (на английски).

 

Повечето от нас сме учили английски в някакъв етап от живота си. Без значение дали го харесваме или не, това е общият език, на който можем да комуникираме помежду си и да се учим един от друг.

 

*
FACEBOOK ГРУПАТА

 

ДОБРЕ ДОШЛИ! WELCOME! WILLCOMMEN! ÜDVÖZÖLLEK! WITAMY! ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ! BENVENUTI!

 

Създадох EFL (English as a Foreign Language) група за тези, които имат нужда от помощ или желание да помагат за изучаването на чужди езици.

 

БИХ ИСКАЛА ТАЗИ ГРУПА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЯЩА И НАСЪРЧАВАЩА!

 

Бих се радвала да разбера какъв е вашия път и предизвикателствата, които срещате по него. Приканвам ви да ми изпращате житейските си истории, свързани с учене и практикуване на езици (препоръчително английски), които ще публикувам в блога на сайта. Когато споделяте историите си, моля използвайте хаштаг – #sharemystory

 

Целта ми е групата да стане интернационална. За да бъдеш част от нея, не е нужно да бъдеш мой ученик. Нужно е само да имаш интерес и готовност към ученето на нови езици, особено английски.

 

ДОБРЕ ДОШЛИ!

*

ФОРУМ

 

Разполагаме с Форум, където можем да обсъждаме всякакви теми свързани с ученето на езици. Форумът е подходящ за тези, които не притежават акаунти в социалните мрежи.

 

WECONNECT FORUM

*

ЗА МЕН

 

Аз съм EFL Creative Coach, подпомагащ усвояването на английския език с лекота, елегантност и забавление!

Силно вярвам, че процесът на учене може да бъде забавен и приятен за всички. Креативното обучение е пълно с практични задачи. Езикът се усвоява, когато човек играе с него. Без значение дали се подготвя за изпит или учи бизнес терминология, всеки може да го прави с удоволствие.

 

През годините фокусът ми се насочи към подкрепата и изграждането на самочувствие в моите ученици по отношение на образователната среда.

 

Живяла съм в Англия 25 години. Сега предимно пребивавам в Малта.

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН ТУК

 

*

МОЯТА ИСТОРИЯ

 

Започнах да уча английски в гимназията, когато бях на 14. Първоначално бях записана в група за изучаване на немски, но много обичах да слушам песни на английски и исках да разбирам смисъла, който стои зад думите. Молех се на преподавателите ми да ме преместят и в един момент желанието ми се сбъдна. Не беше това, което очаквах.

 

Намразих всичко, свързано с езика.

 

Часовете по английски бяха ужасяващо скучни. Използвахме някакви антични, черно-бели учебници и никога не слушахме музика. Учителката ни беше садистично същество, което изпитваше удоволствие от това да мъчи и наказва децата, които не харесват начина ѝ на преподаване. Имахме тестове всеки ден, което си беше истинско мъчение.

 

Тези, които се водеха добри по предмета не говореха езика, но поне разбираха как работи. Всъщност, оказа се, че идеята била да можем да четем. Мислех си, че английският е най-трудния език на света.

 

Късаха ме всеки семестър. Не исках да се занимавам с този глупав език никога повече. Вътрешната ми самооценка и самочувствие бяха разбити.

 

Родителите ми решиха да наемат частен учител по английски, заради лошите ми оценки, за да мога да завърша гимназията. Тогава стана чудото.

 

Хеди беше с около 8 години по-голяма от мен. Беше интелигентна, работеше, пушеше и беше много готина. Нямах търпение за следващите ни уроци. Слушахме музика, говорехме си за момчета и за живота. Почти неусетно проговорих английски. Не знам как стана, но е факт! 🙂

 

Завърших училище и поради умението ми да говоря английски, бях приета в престижен университет за хотелиерство.

Ако искате да чуете остатъка от историята и как станах учителка по английски, заповядайте в моя група, за да ви разкажа още! 🙂

 

Обичам да преподавам, защото това, което правя има смисъл!

*
КРЕАТИВНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК

 

Да учиш деца е забавно. За тях да играят е съвсем естествено. Родителите считат, че имам стоманени нерви, но аз не го възприемам така, защото намирам децата за забавни. Те учат по свой собствен начин. Работата ми е да съм концентрирана и да вляза на тяхната вълна по подходящ начин. Ученето се случва според техните условия, не според моите.

 

Децата се обучават, чрез интерактивни игри. Правим множество упражнения от това да гледаме видеа, та чак да садим бобови зърна.

 

Обучавам деца от 4 годишна възраст по двойки.

 

Моля, имайте предвид, че децата от 4-8 години имат нужда от родителски надзор по време на уроците. Една сесия е с продължителност от един час, като най-често се случва два пъти в седмицата.

 

Цени:
1 урок седмично: 30 EUR (за две деца)
2 урока седмично: 50 EUR (за две деца)

 

*

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ УЧЕНИЦИ

 

Учебният процес може да бъде много забавен!
Щом се забавляваш, значи учиш!

 

Повечето възрастни намират научаването на нов език за трудно. Най-голямата спирачка за това мислене е, че им е трудно да се отпуснат и да изразят себе си вербално. Обикновено възрастните се притесняват, че ще изглеждат глупаво, когато не са сигурни в себе си.

 

През годините съм сменила доста различни нива и стилове на преподаване. В университета завърших методология, защото вярвам, че начина на преподаване има огромно значение.

 

Първоначално вярвах, че методологията е ключът за един добър преподавател. Това си беше добър старт, който ме провокира да науча колкото се може повече методи на преподаване. Нито един от тях не проработи за мен, тъй като подхода беше по-скоро научен, а не практичен. Все още мисля, че методологията е добра наука, но не бих я предпочела пред своя собствен подход.

 

Това е така, защото осъзнах, че всеки от учениците ми е различен и има своите собствени убеждения и условия, в които работи най-добре. С тях аз съобразявам и своя подход на преподаване.

 

Аз избирам най-подходящия подход към даден ученик, чрез много въпроси. Изучавам учениците си за неща като: теми, от които се интересуват; какво точно искат да научат; какъв е техният стил и материал, който би им паснал и т.н.

 

Всеки ученик получава индивидуален план за обучение, теми и материал, създаден специално за него.

 

Цената на уроците се определя от много фактори

 

Някои ученици искат по-кратки уроци и повече домашно. Други предпочитат повече уроци и по-малко домашно. Трети пък искат да имат часове сами, докато други идват с приятел.
(Аз предпочитам малки групи, в които можем да се учим един от друг, пък и става по-забавно!)

 

Таксата, се определя спрямо времето, което инвестирам в обучителния процес, а не спрямо времето, което прекарваме заедно. Останалото прекарано време заедно е бонус.

 

Аз работя с теб и за теб.

 

Цените варират от 20-50 EUR на урок, като зависят от гореописаните фактори 🙂

 

Гарантирам, че докато работим заедно, ще трупате знания и ще изграждате самочувствие.
Причината да ви казвам това е, че се изисква усилие и желание от ваша страна, за да бъде съвместен процеса.

 

*

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Размер на групите от 2-4 човека.
Брой срещи седмично: от 1 до 3.
Времетраене на една среща: от 45-120 мин.
На разположение съм 7 дни в седмицата от (7am-10pm CET.).
Нивата са от beginner A1 до upper-intermediate B2
Уроците са само ОНЛАЙН през: MICROSOFT TEAMS, DROPBOX, GOOGLE DRIVE и други.
Плащането се извършва чрез БАНКОВ ПРЕВОД, PAYPAL или REVOLUT.

 

*

ОБРАТНА ВРЪЗКА

 

На този линк можете да прочетете обратна връзка от мои бивши ученици.
PRAISE

 

*

EduCoach Менторска Програма

 

Това е менторска програма за учители и преподаватели в различни сфери.

 

Чувствате ли понякога, че не знаете как да подкрепите учениците си да постигат по-добри резултати?

 

Някога мислили ли сте си, че успехът на учениците зависи от неща, различни от „дисциплина за учене“ или просто „заложби“?

 

Считате ли, че преподавателите трябва да имат широк спектър от практични инструменти, с които да допринасят за успехите на учениците си?

 

Какво е коучинг в образованието?

 

Накратко, главната цел на коучинга в образованието е да помогне на учениците да преодолеят бариерите, които възпрепятстват учебния процес.

 

Кой ще им помогне да ги преодолеят? Коучът, разбира се!

През менторската програма EduCoach, всеки учител се превръща в коуч и се научава да подкрепя учениците си, така че те да станат успешни, дори извън периметъра на конкретното обучение.

 

Тук можете да прочетете повече. Програмата е само на английски.

 

Дати и теми за сесии през 2023г.